Skip to main content

Carles Marigó, Maria Camahort i David Domínguez

Keep my cows

04/03/2022 - 19:00

Descripció

Keep My Cows és el treball discogràfic de la guitarrista Maria Camahort i el pianista Carles Marigó realitzat a principis del 2020, just abans de la pandèmia, i que surt a la llum aquest 2022.

Es tracta d'un viatge musical a través de peces breus, una col·lecció de petites joies musicals de la música espanyola dels SXVI i XVII. El duo presenta la seva perspectiva personal de l'escola de viola de mà espanyola del SXVI, amb compositors com Alonso Mudarra, Luis de Narváez, Miguel de Fuenllana... fins a arribar als tractats de guitarra barroca de Gaspar Sanz i Francisco Guerau, ja a l'últim quart del segle XVII.

Parent propera del llaüt, la viola de mà apareixia de manera obligada en manifestacions musicals profanes, cortesanes i populars, a l'Espanya d'aquest període. La viola de mà no només s'executava en l'ambient refinat de les corts, sinó que era l'instrument indispensable d'acompanyament als cants i les danses populars. Quan Luis Milán o Luis de Narváez tenyien delicadament els seus instruments, executant-hi intricats contrapunts, sorgien aquí i allà certs elements i girs de la música de les tavernes i festes camperoles, els fandangos, zapateados, seguidillas i tants altres balls populars. Les pavanes, fantasies, nadales i barrets que figuren als llibres de Milà, Narváez, Mudarra, Pisador, Fuenllana i Daza, en molts casos són la seva aproximació personal a cançons i danses que existien a la tradició popular.

Seguint aquesta tradició, aquesta manera de fer, Maria Camahort i Carles Marigó ofereixen al públic imaginatives recreacions musicals de cançons, interludis i danses de l'època, amb un èmfasi especial en el tema de la Follia. Aquest viatge musical, en què la improvisació té una presència important, inclourà incursions al nostre present amb l'aparició freqüent de ritmes, sonoritats i tímbriques contemporànies.

Fitxa Artística

Carles Marigó. Piano

Maria Camahort. Guitarra

David Domínguez. Percussió

 

Amb la col.laboració d’Ainhoa Aguilar (veu)

 

 

Entrades

04/03/2022

19:00

També pots adquirir la teva entrada a:

  • Divendres de 10 a 14 h i de 17 a 20h.
  • Dues hores abans de cada representació.
  • Telèfon de taquilla: 93 462 40 54

També pots adquirir la teva entrada a:

  • A la taquilla del Teatre Sagarra, els divendres de 10 a 14 h i de 17 a 20 h
  • Telèfon de taquilla: 93 462 40 54
  • A la taquilla de l’Auditori, una hora abans de cada concert.