Skip to main content

Helena Satué i Bernat Prat, violí, Lara Fernández, viola i Oriol Prat, cello

COSMOS QUARTET

20/05/2022 - 19:00

Descripció

El Cosmos Quartet neix el 2014 de l'amistat i complicitat de quatre músics amb l'objectiu de descobrir i aprofundir l'extens i fascinant repertori per a quartet de corda.

El quartet ha realitzat la seva formació a l’ ECMA "European Chamber Music Academy" dirigida pels tutors Hatto Beyerle i Johannes Meissl, i a l’ Universitat de Hannover amb el professor Oliver Wille.

També ha rebut classes i consells de professors com Rainer Schmidt, Alfred Brendel, Alasdair Tait, Jonathan Brown, Krzysztof Chorzelski i David Watkin entre d'altres.

Malgrat la seva joventut, el Cosmos Quartet ha aconseguit un ampli reconeixement i ha obtingut el primer premi en el concurs Irene Steels-Wilsing Foundation Competition 2018 de Heidelberg, el primer premi al Concurs de Música de Cambra BBVA Montserrat Alavedra, així com premis en els concursos Carl Nielsen de Copenhaguen i Joseph Joachim de Weimar.

A l’ abril de 2019 van ser seleccionats juntament amb el pianista Igor Levit per tocar a la gala del prestigiós Premi de Música de Heidelberg atorgat a John Gilhooly, director del WigmoreHall i la Royal Philharmonic Society.

 El grup ha estat convidat a participar al Streichquartettfest de Heidelberg, l'Auditori de Barcelona, ​​la Schubertíada, la Quinzena Musical de Sant Sebastià, al Palau de la Música de Barcelona, ​​Wigmore Hall de Londres, el Gent Festival van Vlaanderen a Bèlgica, Festival Pau Casals, Festival de Torroella de Montgrí i l’ East Neuk Festival a Escòcia. Entre els seus compromisos de la present temporada, sobresurten el debut al Palais des Beaux Arts de Brussel·les, Konzerthaus de Berlin, Societat Filharmònica de Bilbao i el Círculo de Bellas Artes de Madrid.

Han sigut convidats pel Quartet Casals a participar a la primera Biennal de quartets de Barcelona. Mantenen una col·laboració habitual amb el Centre Nacional de Difusió Musical (CNDM) que els ha convidat a cicles a Segòvia, Badajoz i Madrid. També els uneix un estret lligam amb la Fundació La Caixa que els ha convidats a concerts a Sevilla, Saragossa, Barcelona i Palma de Mallorca.

 Durant la temporada 2020-21, són quartet resident al cicle de cambra "Ibercamera Girona". El 2021 actuaran a l'Auditori Nacional de Madrid convidats pel cicle “La Filarmònica”.

A partir de la temporada 2021-22 i al llarg de tres temporades seran quartet resident al Palau de la Música Catalana de Barcelona, ​​on interpretaran un cicle dedicat a Robert Schumann, Johannes Brahms i Anton Webern.

Entre les seves col·laboracions destaquen els violoncel·listes Lluís Claret, Arnau Tomàs i Fernando Arias, el clarinetista Miquel Ramos així com els pianistes Alexei Volodin i Juan Pérez Floristán.

 Al maig de 2019 van publicar el seu primer registre discogràfic amb el segell Seed Music que inclou obres de Joseph Haydn, Johannes Brahms i Raquel García-Tomás.

*Molta més informació al web oficial https://www.cosmosquartet.com/

 

 

 

 

 

 

Fitxa Artística

Helena Satué i Bernat Prat, violí,

Lara Fernández, viola i Oriol Prat, cello

Obres de: Debussy, Sotelo, Ravel

Entrades

20/05/2022

19:00

Preu: 8€

També pots adquirir la teva entrada a:

  • Divendres de 10 a 14 h i de 17 a 20h.
  • Dues hores abans de cada representació.
  • Telèfon de taquilla: 93 462 40 54

També pots adquirir la teva entrada a:

  • A la taquilla del Teatre Sagarra, els divendres de 10 a 14 h i de 17 a 20 h
  • Telèfon de taquilla: 93 462 40 54
  • A la taquilla de l’Auditori, una hora abans de cada concert.